Săptămâna trecută, Banca de Alimente a recuperat și distribuit 500kg de mere.

E vorba de Gospodăria Țărănească „LEAGUL GHENADIE NICOLAE” care a făcut și anterior donații la noi la Bancă.

Astfel, am reușit să repartizăm mere în 7 servicii sociale: Frigider Comunitar, Complexul Phoenix, Centrul multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana”, Cantina Socială Mobilă „Aproape de Aproapele”, Casa Comunitară Chișinău, Centrul Maternal „În brațele mamei”, Apartamentul Social „Spre Independență”.

Unde ajung produsele recuperate?

Din vara lui 2021, Complexul Phoenix de la Rîșcani este unul dintre serviciile sociale în care ajung alimentele donate la Bancă. E vorba de un traseu de cca 150 de km, făcut de echipa de aici minimum două ori pe lună pentru a putea prelua produse.

Actualmente, la Centrul de zi pentru copii cu nevoii speciale se află 30 de beneficiari care sunt aduși cu transport specializat din 10 sate ale raionului Rîșcani, iar la Casa Phoenix pentru bătrâni sunt alți 18 beneficiari.

Desigur, beneficiarii Centrului s-au bucurat și de ultima donație de mere ajunsă de la noi. Vedeți în poze cu câtă iscusință au fost valorificate fructele.

Ne-am propus să creștem numărul serviciilor pe care le asistăm, dar și agenților economici de la care recuperăm alimente.

Dacă ai o recomandare pentru noi în aceste direcții, contactează-ne: 061012004, banca.alimente1@gmail.com

În perioada 2022 – 2024 activitatea Băncii de Alimente e sprijinită de European Union in the Republic of Moldova prin intermediul Proiectului Parteneriate pentru servicii de cantină socială, cofinanțat și implementat de Misiunea Socială „Diaconia”, AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova, Keystone Moldova.