Pe 29 septembrie am zis să fie Ziua în care Nu vom arunca mâncare!

Ce ne-am propus?

Vineri, pe 29 septembrie, lansăm provocarea #nuaruncmâncare: o zi în care te invităm să comunici pe rețelele sociale ceva ce ai făcut pentru a salva un produs în loc să îl arunci și…să provoci la rândul tău un prieten ca să-ți urmeze exemplul, adică să povestească cum a reușit să salveze un alt produs. Așa vom pune în valoare orice acțiune menită să salveze alimentele.

Atunci când postezi un conținut la temă, folosește #nuaruncmâncare și #bancadealimente

De ce facem asta?

Pe 29 septembrie e marcată Ziua Internațională de Conștientizare asupra risipei alimentare. 

Noi ne-am asumat misiunea de a preveni risipa de alimente în Moldova, de aceea ne dorim să fim o comunitate cât mai mare. Dacă susții și tu acest demers, participă la Marea Provocare #NUARUNCMÂNCARE.

Ca să te inspirăm un pic…

Poți găsi pe pagina noastră practici simple ce pot fi făcute de oricine pentru a preveni aruncarea mâncării: lista de cumpărături, rețete de re-valorificare a alimentelor, congelarea, citirea etichetelor, donarea surplusurilor, etc.

Dacă te-am intrigat, lasă-ne un comentariu sau un mesaj, hai să marcăm împreună Ziua în care nu mai aruncăm mâncare!

Această acțiune e sprijinită de European Union in the Republic of Moldova prin intermediul proiectului Parteneriate pentru servicii de cantină socială, cofinanțat și implementat de Keystone Moldova, AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova și Misiunea Socială „Diaconia”.