Pe 29 septembrie marcăm Ziua Mondială de Conștientizare privind Risipa și pierderile alimentare. Evenimentul a fost instituit de ONU în anul 2019, cu implicarea Agenției Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură ( FAO ) și Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Ziua oferă ocazia de a atrage atenția asupra necesității de a reduce pierderile și risipa de alimente pentru a contribui la dezvoltarea durabilă.

1/3 dintre alimentele produse pentru consumul uman sunt aruncate anual la gunoi, în timp ce 345 de milioane de oameni se confruntă cu insecuritate alimentară. Hrana produsă, dar niciodată consumată ar fi suficientă pentru a hrăni 2 miliarde de oameni. De asemenea, 8% dintre gazele cu efect de seră sunt cauzate de deșeurile alimentare.

Prin conștientizarea consecințelor acestor fenomene, luarea de atitudine și schimbări în comportamentul fiecăruia putem preveni aruncarea alimentelor bune pentru consumul uman, iar acest lucru va avea un puternic impact economic, social și ecologic pentru prezent, dar mai cu seamă pentru viitor!

Echipa noastră te îndeamnă să fii alături de noi în PREVENIREA RISIPEI DE ALIMENTE.

Prin conștientizarea consecințelor risipei de alimente:

  • putem salva resurse financiare, astfel creștem calitatea propriei vieți
  • putem preveni poluarea, astfel ne îngrijim de viitorul Planetei
  • putem recupera la timp și dona alimentele încă bune pentru consumul uman, astfel putem hrăni oamenii flămânzi.

Îți reamintim că Banca de Alimente colectează și distribuie produsele alimentare scoase din circuit către diverse servicii sociale, așa încât să poată beneficia de un prânz persoanele aflate la limita existenței.

Dacă vrei să stabilim o colaborare, contactează-ne la numărul de telefon 060 733 300 sau scrie-ne un mesaj.