Pentru că există suficiente motive pentru a nu arunca pâinea niciodată. Folosește-le!

Iată cum poți transforma o pâine mai veche într-o mulțime de preparate delicioase:

Pâinea pe care ai cumpărat-o de câteva zile, ușor uscată, dar încă bună de mâncat, poate fi înmuiată ușor dacă o stropești cu apă și o pui câteva minute într-o tavă, la cuptor. La interior devine moale, iar coaja se coace și devine crocantă.

Taie pâinea veche în cubulețe potrivite și stropește-le cu puțin ulei de măslin, tăvălește-le prin ierburi/condimente preferate sau usturoi pisat, apoi la cuptor 10 minute, la temperatură mare.
Crutoanele sunt excelente cu salatele de legume, cu supă sau ciorbă.

Când nu mai ai nici o idee, pâinea prăjită în ou rămâne o posibilitate mereu la îndemână. O felie de pâine înmuiată în lapte, trecută prin ou bătut, apoi prăjită în tigaie.
Servește-le cu fructe proaspete, cu miere, dulceață sau cu frișcă. 

Se taie coaja, se pun feliile pe o tavă de copt și se lasă timp de o jumătate de oră în cuptor la 150 de grade C. Feliile coapte se pun apoi în robotul de bucătărie și se mărunțește până ajunge de consistența pesmetului. 
Poți folosi acest amestec în carnea pentru chifteluțe, pentru baza unui quiche sau presărarea peste paste sau salate.

Poți face sandvișuri calde, punând feliile de pâine la cuptor cu șuncă, cașcaval și smântână amestecată cu ouă. Presară condimente simple precum sare și piper pe deasupra și lasă-le să se rumenească.

Câteva legume, ouă, brânză, lapte sau unt sunt suficiente să faci din pâinea uscată o cină delicioasă sau un mic dejun sățios.