Degradarea alimentelor nu poate fi împiedicată, însă poate fi încetinită foarte mult prin modificarea condițiilor de depozitare: temperatura, umiditatea și compoziția atmosferei.

Astfel, venim pentru tine cu careva SFATURI DE PĂSTRARE A FRUCTELOR, LEGUMELOR ȘI IERBURILOR.

Păstrează fructele și legumele separat, deoarece majoritatea fructelor produc foarte mult gaz (numit etilen) în timpul procesului de coacere, iar foarte multe legume sunt sensibile la etilen, ceea ce le poate grăbi alterarea. 

Nu păstra fructe și legume în saci de plastic închiși, acestea au nevoie de aer. Fă găuri în sacii în care le păstrați, dacă alegeți opțiunea plasticului, sau optați pentru pungi de hârtie sau plase. 

Frunzele de salată și ierburile se vor menține mai mult dacă le stropești cu apă, pentru a le păstra în frigider, le pui într-o pungă sau o caserolă. În felul acesta, ele își vor păstra textura întreaga săptămână.

Pune ierburile, precum busuiocul, pătrunjelul sau menta în apă (la fel ca în cazul florilor). Le puteți păstra direct în frigider sau la temperatura camerei, departe de lumina soarelui. 

Nu uita de metodele tradiționale de păstrare, precum uscarea ierburilor a fructelor sau legumelor și punerea acestora în vase specifice. 

Vezi în imaginea de mai jos depozitarea corectă a fructelor/legumelor și ierburilor:

Sursa imagine: Institutul Consumatorilor din Lituania