Banca de Alimente împreună cu Kaufland Moldova trag linia și anunță totalurile anului 2021 în cadrul parteneriatului privind reducerea risipei alimentare. În acest fel, peste 70 de tone de produse, în valoare de circa 1,2 milioane lei, au fost recuperate din rețeaua de magazine Kaufland. Produsele alimentare sub formă de 140,000 de porții de mâncare caldă au ajuns la peste 3,500 de beneficiari, prin intermediul a 48 de organizații nonguvernamentale.

Ținând cont de acest aspect, anunțăm extinderea proiectului și în 2022 cu implicarea mai multor activități pe subiectul anti-risipă.

Procesul constă în faptul că, Banca de Alimente colectează din rețeaua de magazine Kaufland produsele scoase din circuitul comercial: cu ambalaj deteriorat sau aproape de termenul de expirare. Aceste produse sunt distribuite ulterior către organizații nonguvernamentale, cantine și centre sociale care pregătesc porții de mâncare caldă pentru persoanele și familiile social-vulnerabile.

În prima etapă a parteneriatului dintre Banca de Alimente și Kaufland ne-am axat în special pe testarea mecanismului de recuperare și construirea unei sinergii între oamenii din echipele noastre. Cea de a doua etapă, a confirmat durabilitatea acestei colaborări, iar în cifre am crescut numărul de magazine din rețea implicate, am dublat organizațiile pe care le asistăm și am triplat porțiile oferite grație alimentelor pe care le-am recuperat. Acest proces, spre deosebire de o donație simplă de produse, înseamnă un angajament de sustenabilitate, întrucât reducerea risipei de alimente necesită schimbări sistemice și de durată”, a menționat Oleg Paraschiv, Directorul Banca de Alimente.

Activitățile organizate de Banca de Alimente pe tot parcursul anului 2021 promovează prevenirea risipei de alimente, respectul pentru mâncare, resursele economice și mediul înconjurător.

Fiind un retail care pune în circulație zilnic produse alimentare pe întreg lanț de aprovizionare până la consumatorul final, pentru noi combaterea risipei alimentare este parte din strategia noastră a companiei. Pe lângă toate soluțiile pe care le-am implementat în operațiunile noastre de business, ne implicăm și susținem inițiative care pot genera schimbări spre bine în domeniul risipei alimentare, la nivel de societate. Ne bucuram să anunțăm continuarea colaborării cu Banca de Alimente pentru al doilea an consecutiv”, a menționat Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova.

De asemenea, tot în anul 2021, Kaufland Moldova a participat în cadrul inițiativei de pe 27 noiembrie 2021, unde au fost recuperate peste 3700 kg de produse alimentare, care s-au transformat în 7400 de porții de mâncare caldă pentru persoanele social vulnerabile.

În luna martie 2022, pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina, Kaufland, alături de inițiativa Banca de Alimente, a organizat o colectă pentru clienți și angajați, unde doritorii au donat produse neperisabile și de igienă destinate adulților și copiilor refugiați aflați în dificultate.

Kaufland Moldova continuă și în acest an să fie un partener de încredere al Băncii de Alimente, stimulând folosirea conștientă a produselor alimentare și recuperarea acestora pentru a preveni risipa alimentară.