V-ați gândit vreodată cât de important este să depozităm corect alimentele în frigider?

Depozitarea incorectă a alimentelor în frigider este una dintre cauzele care contribuie masiv la fenomenul risipei alimentare.

Deci, PUTEREA frigiderului, într-o oarecare măsură  este aceea de a ”opri timpul”, astfel depozitarea corectă a produselor alimentare le poate prelungi viața.

Astfel, așezarea alimentelor în frigider nu trebuie să fie făcută  întâmplător.

Chiar dacă obișnuim cu toții să așezăm mâncarea “acolo unde este loc”, experții propun careva măsuri de depozitarea în siguranță a produselor. În cazul în care nu sunt respectate normele, nu va avea loc răcirea eficientă, iar unele alimente se pot altera. De știut este și faptul că, ușa frigiderului se deschide la necesitate, nu foarte des.

Există unele reguli de depozitare corectă a alimentelor în frigider, iar dacă le veți cunoaște și aplica, cu siguranță veți contribui la reducerea risipei de mâncare, dar și cea de bani.

Vezi mai jos cum corect să aranjezi produsele în frigiderul tău:

Sursa imagine: https://foodwastecombat.com/wp-content/uploads/2019/12/Ghid_de_consum_FWC.pdf

Alte sfaturi utile:

  • Nu trebuie să țineți în frigider carne proaspătă mai mult de 2-3 zile;
  • Mâncarea trebuie întotdeauna acoperită;
  • În cazul alimentelor conservate, acestea nu mai trebuie ținute în cutie, după ce aceasta a fost deschisă;
  • Nu trebuie depozitate în frigider alimente fierbinți, așteptăm până când se răcesc foarte bine;
  • Temperatura optimă pentru frigider: 4°C;