Știți deja că alimentele ajunse la Banca de Alimente sunt distribuite în toate colțurile țării. Colaborarea cu partenerii locali este un proces pe care îl prețuim mult: astfel dăm o nouă viață produselor, iar mii de oameni au acces la mâncare de calitate.

Vă invităm cu noi într-o vizită de cunoaștere la Centrul multifuncțional „Dumitru Musteață” din s. Mihăileni, r-nul Râșcani.

Instituția activează din anul 2016, iar din luna februarie, anul curent, beneficiază de produsele oferite de Bancă.

„La bucătăria Centrului gătim zilnic masa pentru 41 de beneficiari. Lunar, distribuim cca 820 de mese calde. Ajungem la oamenii cei mai nevoiași din sat: bătrânii rămași singuri, persoanele imobilizate la pat sau oamenii ce suferă de dizabilități. Fiecare dintre ei ne prețuiește munca și ne sunt recunoscători pentru ajutor. La rândul nostru apreciem colaborarea cu echipa Băncii de Alimente. Așa reușim să pregătim un meniu divers, să completăm uneori felul principal cu fructe, iaurt, dulciuri”, Tamara OBADĂ, managerul Centrului.

Reamintim că în perioada 2022-2024 activitatea Băncii de Alimente este sprijinită de European Union in the Republic of Moldova în cadrul proiectului Parteneriate pentru servicii de cantină socială cofinanțat și implementat de AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova, Keystone Moldova și Misiunea Socială „Diaconia”.