Știai că…
Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din întreaga lume?
Cu toate acestea, atunci când coaja acestora devine maronie, sunt retrase de obicei de pe rafturile magazinelor și puțin consumate de cei ai casei, riscând astfel să ajungă la urna de gunoi. Defapt, fructul are mai mulți nutrienți atunci când e maroniu, decât atunci când are culoarea galbenă, iar valorificat creativ, poate fi consumat.

Preocupați de prevenirea risipei de alimente, am selectat pentru tine câteva rețete simple care au ca ingredient bananele coapte.

Găsește aici cum prepari:

 • Inghețată
 • Smoothie
 • Biscuiți

Cu cât sunt mai coapte, cu atât bananele devin mai moi şi mai dulci, numai bune de folosit ca ingredient-cheie pentru deserturi delicioase!

 1. Înghețată din banane
 • Decojeşte bananele, taie-le rondele şi pune-le într-o farfurie la congelator, cel puţin două ore. După ce se întăresc, pune-le în blender şi pisează-le.
 • Mai întâi se vor fărâmiţa, apoi vor arăta ca un terci, iar la un moment dat toate cocoloaşele vor dispărea şi bananele vor deveni un piure cremos şi fin. 
 • Mai amestecă preţ de câteva secunde, pentru a „aera” îngheţata. Poţi servi desertul pe loc – va fi rece, dar destul de moale. Dacă vrei îngheţată în adevăratul sens al cuvântului, lasă compoziţia la congelator să se întărească.

2. Smoothie cu banane

Foloseşte 2 banane la 500 ml lapte degresat sau apă de cocos şi adaugă orice fructe sau ingrediente îţi doreşti, de la unt de arahide, miere şi iaurt, la migdale sau granola.

Bananele se „asortează” bine cu fructe precum piersici, fructe de pădure, ananas şi mere.

3. Biscuiți cu banane

Îți plac cookie-urile? Datorită bananelor dulci, această rețetă nu conține zahăr. Pentru fiecare două banane coapte aveți nevoie:

 • 50 g unt
 • 150 g fulgi de ovăz fin
 • 100 g de făină
 • ceva apa

Cookie-urile dvs. sunt coapte în trei pași simpli:

 1. Zdrobește bananele și amestecă restul de ingrediente. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați puțină apă.
 2. Formați amestecul în bile cu mâinile și apăsați plat pe o foaie de copt.
 3. Coaceți biscuiții la cuptor timp de 15 minute la 180 ° C.

Biscuiții au un gust la fel de bun proaspăt afară din cuptor pe cât sunt de reci și pot fi păstrați câteva zile.

P.S: Dacă ai și tu o rețetă, scrie-ne. 

P.SS: Dacă ești agent economic și ai o cantitate mai mare de banane contactează-ne. Noi vom asigura distribuția acestora către servicii sociale ce asistă pentru oamenii afectați de foame: 060 733 300

Acest conținut e realizat cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul proiectului Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile.

Surse web: ecuisine.rocoshachek.com

Foto credit: retetepractice.ro, thespruceeats.com, ataifas.ro