Cu siguranță majoritatea nu cunosc ce este o ”bancă de alimente”, vă spunem noi!

Banca de alimente întruchipează un serviciu social ce colectează gratuit bunuri de consum, pentru a fi livrate persoanele care au nevoie de ele, promovează respectul pentru mâncare, dar și valorifică munca celor care cultivă.

Astfel, experiența de peste 10 ani în recuperarea și gestionarea produselor alimentare, organizarea celei mai mari campanii naționale de colectare a produselor neperisabile ,,Masa Bucuriei,, asistarea a mii de oameni flămânzi și aflați la limita existenței, dar și colaborarea cu tot mai multe companii preocupate de responsabilitatea socială corporativă sunt motivele care ne-au determinat să creăm prima Bancă de Alimente.

A fost înființată din dorința de a pune în acțiune un instrument prin care produsele alimentare aflate în termen de valabilitate, la fel și cele care nu mai sunt de folos deținătorului, dar care sunt bune pentru întrebuințare, să fie colectate, depozitate corect, după care redistribuite gratuit persoanelor defavorizate.

Recuperarea produselor excedentare se face de la producătorii agricoli, din industria alimentară, de la importatori, distribuitori, astfel ele vor fi distribuite către servicii destinate copiilor, servicii sociale oferite de ONG-uri, cantine de ajutor social, aziluri pentru bătrâni.

Oferirea gratuită a alimentelor oferă organizaţillor posibilitatea de a-și îndeplini propria misiune prin sprijinirea persoanelor în dificultate și, în același timp, pentru a reduce risipa alimentară.

Ajutorul alimentar este exact primul pas în a oferi ajutor și de a răspnde la o nevoie primară, a cărei satisfacere nu poate întârzia.

Proiectul este realizat după modelul Băncilor de Alimente internaționale. Astfel, Republica Moldova va apărea pentru prima dată pe harta băncilor alimentare din lume.